"Google pozicije, izmenjen algoritam, promena na Googlu - mart 2015 update za Google. Saznajte vise o Panda i Pingvin apdejtu."

Zasto Google ponekad kazni i dobre sajtove?


Kažnjavanje dobrih sajtova da bi se uklonili loši

Rezultati su dobijeni i dosta "sajtova lošeg kvaliteta" je uklonjeno iz rezultata Google pretrage. Zajedno sa njima, izgleda da mnogi solidni sajtovi sa nekoliko greščica (onih koje bi normalan sajt imao da ga nije obradio jedan SEO ekspert) - takvi su isto stradali.
Vapaji dolaze sa svih strana- insajderi iz industrije se suočavaju sa problemima, mali vrlo skriveni sajtovi sa sadržajem koji je teško naći na puno mesta, e- komerc sajtovi sa dobrim jedinstvenim sadržajem ali kopiranim od strane konkurencije, ili čija navigacija uzima previše sadržaja na datoj strani...spisak raste svakim danom dok vlasnici sajtova počinju da osećaju uticaj izgubljenog prihoda. Mahalo, jedan od najviše pogođenih, smanjuje broj zaposlenih za 10%


Obskurni Skriveni Sadržaj
Uzmite na primer sajt za literarnu kritiku Complete Review, koji čine dva sajta- jedan Literary Saloon i drugi, Complete Quarterly Review. Sajt recenzira obskurnu literaturu kojom se farmeri sadržaja ili drugi regularni sajtovi za književnu kritiku ne bi bavili (osim možda Amazona). Ali iz nekog razloga, Google se okomio na njih.


 Kao što sajt primećuje:
"Primetio bih da se stranice sa kritikom ovog sajta- koje pružaju ne samo originalni sadržaj(moje recenzije, ma koiko sumnjiva bila njihova vrednost...) takođe linkuju i citiraju iz drugih kritika,a takođe i linkuju sa bilo kojom i svim informacijama koje mogu da nađem među najkorisnijim stranama za bilo koju datu pretragu knjiga. Ali pretpostavljam da to takođe može biti interpretirano kao "malo vredni dodaci za korisnike", pošto je linkovanje i sumiranje drugih kritika algoritmički ocenjeno kao velika negativnost. (Googleov sistem za rangiranje nagrađuje sajtove koji imaju puno ulaznih linkova;malo potpunih recenzija dobija puno(ili, u stvari, imalo) i sada su očigledno, teško kažnjeni za spajanje linkova napolje). U svakom slučaju, većina kompletnih recenzija se sada pojavljuje daleko, daleko ispod i najciljanijih Google pretraga.
(Da budemo malo pravični prema sebi: sigurno je da je moja strana za Haruki Murakamijevu 1Q84 jedna od najkorisnijih nejapanskih koje su dostupne (sigurno bolje od one koju Wikipedia ima da ponudi), ipak ona se jedva probija među top 50 rezultata u pretrazi za 1Q84 murakami; sigurno je da je strana sa recenzijom za Yacoubian Building koristan početak za bilo koga zainteresovanog za naslov--ali pretraga za yacoubian building alaa al aswany ne pronalazi ga čak ni u prvih sto (dodajte "the" i pojaviće se kao otprilike 70 rezultat...itd., itd.)

Očigledno, ja nisam čak ni daleko objektivan u proceni gde recenzije od complete reviewa treba da se pojavljuju, ali jaj primećujem da se u prikupljanju linkova za predstojeće recenzije, Googleovi novi rezultati pretrage pokazuju kao dosta manje korisni neko ranije. Možda ovaj algoritam radi za krupnije stvari u pretrazi; Za male

knjiške informacije izgleda da je prilično ravan- frustrirajući sve oko sebe( dobro, sve oko onoga što ja radim odn. u traženju linkova, i potom olakšavajući stvar za zainteresovane čitaoce da pronađu prikaze knjiga koje traže)."
Tech space nije siguran
The Tech Developers Forums su takođe pretrpeli stetu. Dani Horowitz CEO i izdavač DaniWeba - vodećeg programerskog foruma sa bogatstvom specifičnog jedinstvenog sadržaja - pravog sadržaja koji su korisnici stvarali u puno slučajeva- ali informacija je detaljna i predstavlja vredan izvor za učenje.
Dani je primetila gubitak od 50% njihovog dnevnog američkog saobraćaja sa Googla. Da li je ovaj sajt opširan? Da, ali sa bezbrojnim problemima sa rešenjima i uputstvima-jedinstvenim i vrednim. Rekla je  je da je jedan od sajtova u oblasti razvoja imao stotine uputstava izbačenih iz rezultata- uputstava koja su bila jedinstvena i najbolja u oblasti i čije zamene su jadni imitatori.

Iz radoznalosti, Horowitz je počela da kontaktira brojne ljude na Googlu sa kojima je radila-- AdSense, gde je njihov ortakluk sa Googleom doneo dosta novca obema kompanijama--njihov skriveni posebni sajt imao je veliku onlajn publiku; za Google Search Appliance kontakte iz dana kada je ona koristila godišnju pretraživačku kutiju od 15 000$ za organizaciju njenog sadržaja za pretragu; Matt Cuttsu lično, Google Spam caru čiji odsek je integrisao promenu algoritma.
I potom je otišla na konferencijsko putovanje- odvajajući se od Twittera i drugih formi komunikacije i društveno i drugačije. Morate biti na dešavanjima da biste bili u mogućnosti da dobijete odgovor. Ja pratim tweetove da vidim šta se događa.
"Problem se sastoji u tome što je apdejt algoritma bio samo pušten u SAD, odatle moji padovi samo u SAD," Horowitz je objasnila. "Međutim, Matt Cutts je već rekao da će apdejt algoritma ubrzo biti primenjen na ostatak sveta. Plašim se da dolazi vreme kada će SAV moj saobraćaj biti pogođen kao što je bio američki."
"Ako se to dogodi, završiću sa više od pola uništenog saobraćaja," Horowitz je izjavila. "Drugi problem je što je AdSense mali deo mog totalnog profita ovih dana. Radim puno agencijskih prodaja u okviru kompanije čije je jedino ciljno područje SAD. TO je ono što je bolno."
Isprva, Horowitz je mislila da može postojati veza sa lošim engleskim nekih od prekomorskih saradnika. Postoji puno ljudi iz Indije koji uživaju u zajednici i koriste svoj drugi jezik- ali mogu biti tretirani kao mašinsko pisanje ili slab sadržaj. Ali sadržaj koji je otpao uključivao je dobro napisane recenzije.

Pre promena, DaniWeb je rangirao "Android tablets" kao broj jedan, sa stranom gde je bilo puno ličnih uvida u Google proizvode.Ukoliko pogledate stranu, na njoj se nalaze "lična iskustva sa ma kojim od proizvoda, ne samo suvo iznošenje njihovih karakteristika".
Postoji na hiljade primera DaniWeb strana oborenih na SERP-u. Taj termin za pretragu imao je 6500 SERP utiska na dan, rezultirajući u 500 klikova na dan za njen sajt. Horowitz je objasnila " Sada smo na drugoj strani SERPA i srećni smo ako dobijemo koji klik."
Davey Winder, koji je napisao recenziju za DaniWeb ima nekoliko interesantnih ideja o tome šta se dešava. " DaniWeb je onoliko daleko od farme sadržaja koliko možete da zamislite. Mi smo zajednica diskusije i forum koji daje podršku, pun originalnog, dubokog i korisnog saveta i izdavaštva.Sam DaniWeb ne koristi podmukle SEO tehnike crnog šešira, on čak nema ništa ni sa sivim šeširom. Tim volonterskih moderatora na različitim kontinentima neprekidno radi da obezbedi da bilo koji spam, i svi forumi i web sajtovi koji dozvoljavaju da korisnički sadržaji koji privlače spam,budu izbrisani čim su primećeni. Ista čvrsta ruka se primenjuje i na duplicirani sadržaj koji uopšte ne tolerišemo. Problem je što DaniWeb ne možeda zaustavi druge u kopiranju naših odgovora, izdavaštva i sadržaja- ipak, kao originalni izvor ovog materijala ispada da smo kažnjeni isto kao i oni koji kradu naše reči..
Jedna stvar ne možeda se porekne, a to je da je sa ovim algoritamskim apdejtom Google ozbiljno oštetio originalne stvaraoce a istovremeno dajući trećoj strani koja stvara sadržaj, uspon u rangiranju. Kako će ovo unaprediti kvalitet pretrage mene, iskreno rečeno, prevazilazi. Dakle, Matt Cutts i Google, ukoliko čitate ovo, možda biste hteli da prokomentarišete zašto se sa nevinim provajderima visoko kvalitetnog originalnog sadržaja postupa tako loše? Možda možete da nam date da saznamo zašto su sajtovi koji kopiraju originalni sadržaj sada rangirani iznad onih sa kojih su ukrali te postove?"


 E-komerc sajtovima su oborene strane sa proizvodima
Alan Bleiweiss u svom postu na Search Engine Journal-u video je veliki pad na ozbiljnom e-komerc sajtu.
"Verisign povereni sajt, SSL šifrovani check-out,,pravila za slanje, pravila za privatnost, pravila za vraćanje...Sve u svemu, oni su samo vlasnici radnje kojoj dobro ide u prilično kompetitivnom okruženju. Oni su napravili sajt, i ozbiljno shvatili SEO tako da su ga radili od početka.Dobro, oni su radili SEO u skladu sa onim što su MISLILI da treba raditi.
Za razliku od većine njihovih konkurenata, oni ne kupuju linkove, mada su u jednom trenutku imali nekoliko "sumnjivih" linkova na svom sajtu, kojih su se otarasili kada su ustanovili da bi mogli biti problematični, prethodne godine. Pošto su im proizvodi izvrsni, godinama, oni su lagano izgradili preko 43 000 ulaznih linkova. Težak put. I kroz pružanje na mreži i angažovanje u društvenim medijima." Alan saopštava.


Drugi web sajtovi koji su žrtve promene algoritma Chris Knight, CEO EzineArticles.com, takođe je diskutovao o promeni algoritma. On je uveo više promena da bi se vratio u "milost" Googla, kao što je odbijanje više članaka, smanjivanje broja oglasa po strani, i povećavajući minimalni broj reči.
 "Saobraćaj je pao za 11.5% u četvrtak i preko 35% u petak", Knight piše."Ovo je do sada najveća redukcija u market trastu koju smo iskusili od Googla."
Cult of Mac takođe saopštava da su oni "postali civilna žrtva u ratu protiv farmi sadržaja". Leander Kahney nije skrivao svoj bes nakon gubitka oko polovine uobičajenog saobraćaja na sajtu.
"Iznerviran sam zbog toga što smo se razbili od rada u poslednje dve godine da napravimo uspešan sajt od ovoga. Cult of Mac je nezavisno posedovano malo preduzeće. Mi smo početak. Imamo mali ali talentovan tim,a ja sam jedini sa punim radnim vremenom. Ubijamo se od rada da stvorimo visoko kvalitetan, originalan sadržaj uz bedni budžet. Upravo smo počeli da vidimo svetlo na kraju tunela. Nakon dve godine nesigurnosti, sajt konačno izgleda kao da će moći da čvrsto stane na noge. Ali ovo je velika prepreka," Kahney je napisao.
Kahney, govoreći za Wired, je rekao da je Cult of Mac pao u rangu jer se mnoštvo sajtova "grebe" i ponovo objavljuje njegov sadržaj, ili zbog toga što je njegov sajt objavljivao "kako - uraditi" sadržaj.
 "Niste na webu ako niste na Googlu," Kahney je rekao. "Google je web - ko koristi bilo šta drugo za pretragu?"


Wired je takođe razgovarao sa Willyjem Franzenom koji vodi onedayonejob.com i onedayoneinternship.com ("Sajt sa poslovima je strahovito pretrpeo, a sajt internship je netaknut. Ovo je stvarno bezveze, i predstavlja veliki problem za moj posao.") i Chuck Criss, urednik Olive Drab-a, sajta koji se fokusira na vojsku ("Pre nedavne promene u Googleovom algoritmu imao sam stalnih 25 do 28 000 poseta na dan, prilično dobro za sajt bez marketinškog budžeta. Dvadeset petog februara, broj je bio ispod 20 000, po prvi put za dugo vreme. Sledećih nekoliko dana su bili takođe vrlo slabi a danas izgleda da je još gore. Pad profita je čak bio veći nego gubitak saobraćaja, oko 40-50%).


 Da li Google sluša korisnike?
Matt, nadam se da ima nekog u kancelariji ko prati ove vapaje. Ovo nije zabrana pušenja u preduzećima i ljudi će se navići. Mnoga mala i srednja preduzeća su uništena. Google ima dosije da je ubio nekoliko nevinih za veće dobro. Ali on je isto tako preokrenuo neke promene, kada je promena uticala na rezultate na pogrešan način.


Čak i komentari na Mattovoj strani sa oglasima za putovanje traže pomoć i pitaju za razloge nestanka njihovih sajtova. Komentari kipe od mnogih uvodnika o uticaju algoritma. OK, mora da postoje neke falinke i ti ćeš ih objaviti na jednoj od tih konferencija, može biti?
Treba da bude neke popravke- ili nam Google kaže "hej, biće novi sajt da zameni ove koji su nestali" i nastavlja. Nema smisla plakati za mrtvima.

Amit Singhal (Google) rekao je za magazin Wired da "nijedan algoritam nije 100% precizan. Stoga, svaki put kada dobar sajt bude niže rangiran ili greškom bude zahvaćen od strane našeg algoritma - a to se događa s vremena na vreme (!) iako su svi naši testovi pokazali da je ova promena bila vrlo precizna- mi to primetimo i vraćamo se sledeći dan da uložimo još više napora da ga dovedemo još bliže 100% preciznosti. To je upravo ono ćemo uraditi, i naši inženjeri rade i dok mi pričamo praveći novi sloj na vrhu ovog algoritma  da ga učinimo još preciznijim nego što jeste!"


Apdejt: Cult of Mac je "ponovo postavljen" u Googleovim rezultatima a Kahney je rekao "Matt Cutts me je tweetovao juče, rekavši da je Google video moj post i da želi da ga razreši...promene su se dešavale rano izjutra, što čini da mislim da Google polako radi na svom algoritmu da bi dobio bolje rezultate. "

 

SEO Infographics Total Design Agency Belgrade Serbia
View more documents from Total Dizajn

 

Sta je SEO Tehnike, analize, staistika, linkovanje, social media marketing za web - sta je vazno znati u procesu seo optimizacije. Odgovorice vam SEO Experti iz firme Total Dizajn
Cetvrtak, 18. decembar 2008. 15:05  


Šta Srbi traže na Internetu? Koji su pojmovi bili najtraženiji u 2008. godini? Srpski Internet pretraživač Pogodak.rs je analizirao pretrage svojih korisnika i napravio detaljan pregled najtraženijih reči ove godine.

Na vrhu liste top pretraga različitih pojmova nalazi se mp3 muzika. Dok slušaju muziku, korisnici iz Srbije vole da znaju šta im zvezde govore pa su preko 150.000 puta tražili horoskopkoji je praćen često i natalnim kartama. Treći pojam, koji je već po pravilu u samom vrhu najtraženijih, je seks. Slede automobili, erotske priče, posao, vesti, oglasi, igrice i nekretnine.

Iako nije zauzela prvo mesto na konačnoj WTA listi, Ana Ivanović je na čelu najtraženijih osoba na Pogotku. Srpski korisnici Interneta interesovali su se za njene sportske rezultate, ali i za njen privatni
život otkako se zaljubila u španskog tenisera Fernanda Verdaska, koji je takođe tražen otkad je postao "srpski zet". Sledeći na listi je vaterpolista Danilo Ikodinović, a za njim Novak Đoković


 

 

Web Marketing

Web Marketing - to je jednostavno izbor buducnosti.

Sta je SEO? koliko kosta? Gde da nadjem SEO usluge
Sta je PR? kako se dobija, da li je vazan, kako se menja, kako se popravlja
Kako biti prvi na Google? da li je neophodna optimizacija, SEO usluge agencije ili eksperta
Sta je WEB MARKETING? Sta se smatra web marketingom, koliko je bitno za web sajt koristiti web marketing tehnike i koje?

Optimizacija sajta web marketing i dizajn agencija u Beogradu TotalDizajn

Sajt za search engine marketing SEO optimizacija sajta ako zelite da budete u prvigh 10 na Google, sta je potrebno uraditi? Da li se moze samostalno raditi SEO optimizacija i marketing na internetu ili trazite pomoc prijatelja, ili profesionalnog experta?

Mi imamo odgovore na sva ta pitanja. Kontaktirajte najbolje: 064 1700992

LOGO DIZAJN I izrada knjige standarda Beograd Srbija Total Dizajn Studio

Optimizacija
      sajta SEO Srbija Total Dizajn web marketing

Optimizacija sajta strategija internet marketinga SEO Tools: web sites, Facebook, Twitter, mouth-to-ear networks

SEO Optimizacija sajta search engine optimization

SEARCH ENGINE Optimizacija za Google najbolje web marketing tehnike search engine marketing Srbija angazovanje na drustvenim mrezama radi postizanja optimalnih rezultata u marketing kampanji.

za vas websajt. Kako da budete prvi u Google rezultatima. SEO Srbija 0641700992Sajt za search engine marketing SEO optimizacija sajta ako zelite da budete u prvih 10 na Google, sta je potrebno uraditi? Da li se moze samostalno raditi SEO optimizacija i marketing na internetu ili trazite pomoc prijatelja, ili profesionalnog experta? Plus: web marketing SEO optimizacija i mobilni marketing u Srbiji.

Pozovite nas : 064 1700992 agencija Total Dizajn - SEO SRBIJA

 

internet
      agencija TotalDizajn

SEO optimizacija sajta i web marketing studio u Beogradu 

Optimizacija sajtova za vise jezika (multilanugage SEO) radimo optimizaciju sajta ne samo za engleski, vec na skoro svim evropskim jezicima

SEO i dizajn sajta

totaldizajn

SEO optimizacija sajta

SEO je vrsta marketing tehnike, model online advertajzinga koji otvara potpuno nova vrata marketinga i prezentacije. Otvorite vrata. Uvek ima vremena da iskoristite tu novu mogucnost.

Pozicije na Google kako biti prvi na svetskoj pretrazi?

online marketing strategija

Optimizacija sajta SEO

Profesionalni SEO expert radi za Vas kontinuirano i  različiti aspekte vaše web stranice će se menjati u svakom slučaju.

Pod određenim okolnostima, čak je potrebno potpuno redizajnirati postojeće web stranice naravno ako se zeli mesto među top 10 rezultata pretrage.

Rokovi i SEO

Zavisi od konkretne situacije.

Pozovite za vise informacija
065 202 2014

Selidbe Srbija- transport prevoz robe povoljne cene